09-07-2017, 10:20 PM
Malzemeler
1 adet orta boy karpuz
1 su bardağı ahududu
1/2 su bardağı yaban mersini
1 su bardağı file badem
Kreması için:
2 paket toz krem şanti
3 çay bardağı soğuk süt
Bol suda yıkadığınız karpuzu, alt ve üst kısmından kesin. Küp halini alan karpuzu rahatça şekil verebileceğiniz bir zemine dik olarak oturtun.
Karpuz kabuğuna taktırdığınız keskin bir bıçağı, aşağı doğru hareket ettirip karpuz kabuklarını bu şekilde soyun. Bıçağa şekil verip onu esnetecek olan sizsiniz, bunu unutmayın.
Küçük bir bıçak yardımıyla kalan beyaz kısımları alıp son rötuşları yapın.
Kabukları tamamen soyulmuş karpuzdan oluşan pasta tabanı daha doğrusu kütleniz hazır. İki katlı pastalar hazırlamak için onu bölebilir, kalıp yardımıyla şekil verebilir ya da bütün olarak kullanabilirsiniz.
Pastanın kreması için; toz krem şantiyi soğuk süt ilavesiyle mikserle çırpın. Köpürüp yoğun bir kıvam alan şantiyi derin dondurucuda bekletin.
Servis tabağına aldığınız karpuzun fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla alın.
Derin dondurucudan çıkardığınız kremayla karpuzun üzerini hızlıca kaplayın. Yan kısımlarını düz bir spatula yardımıyla düzeltin. Karpuzun gözükmemesine özen gösterin.
Pastanın üzerini yaban mersini ve ahududu taneleriyle süsleyin. Yan kısımlarını badem kırıkları ya da file badem parçalarıyla kaplayın.
Buzdolabında 6-8 saat kadar soğuttuğunuz karpuz pastayı, dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.
NOT: Kremanın daha kısa sürede katı hale gelmesi için küçük bir paket krema sertleştirici kullanabilirsiniz.Karpuzu ve krema yapımında kullandığınız sütü buzdolabında soğuttuktan sonra kullanın.Keskin bir bıçak yardımıyla karpuz kabuklarının kalın kısımlarını, küçük bir bıçak yardımıyla da kalan beyaz kısımlarını almaya dikkat edin.Kremanın donması önemli! Son şeklini verdiğiniz karpuz pastayı, buzdolabında ya da derin dondurucuda soğuttuktan sonra servis yapmayı unutmayın.