09-07-2017, 04:04 PM
Malzemeler :
-1 su bardağı sıvı yağ
-2 su bardağı ılık su
-2 yumurta
-4 silme yemek kaşığı şeker
-1 silme yemek kaşığı tuz
-2 paket yaş maya ( poğaçamızın püf noktası 2 paket yaşmaya mutlaka kullanalım)
-7 buçuk su bardağı un
İç Malzemesi :
Peynir, patates vs. istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz ben içi boş ya da kaşar peynirli yapıyorum.
Üzeri için :
-2 yumurta sarısı
Çörek otu / Susam ( Kullanmayabilirsiniz de. )
Yapılışı:
* Su ,sıvı yağ, yoğurma kabına dökelim.
* İçine mayalarınızı parçalayıp koyalım.
* Yumurtaları, şekeri de koyup elimizle ya da çırpma teli ile karıştıralım.
* 3-4 su bardağı unu, tuzu katıp yoğurmaya başlayalım.
* Kalan unumuzu da yavaş yavaş ekleyerek yumuşak sert olmayan bir hamur yoğuralım.
* İç malzememizi hazırlayana kadar hamurumuz 5-10 dakika bekletip mandalinadan biraz küçük bezeler alıp elimizle biraz açıp içine harcımızı koyup kapatıp elimizde yuvarlayıp tepsimize dizelim.
* Üzerini poşetle örtüp 30 dakika tepsi mayasında bekletelim.
*Tepsi mayamız gelince fırınımızı 190-200 derecede ısıtıp yumurta sarısı çörek otu susam serpip kızarana kadar 15-20 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
-1 su bardağı sıvı yağ
-2 su bardağı ılık su
-2 yumurta
-4 silme yemek kaşığı şeker
-1 silme yemek kaşığı tuz
-2 paket yaş maya ( poğaçamızın püf noktası 2 paket yaşmaya mutlaka kullanalım)
-7 buçuk su bardağı un
İç Malzemesi :
Peynir, patates vs. istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz ben içi boş ya da kaşar peynirli yapıyorum.
Üzeri için :
-2 yumurta sarısı
Çörek otu / Susam ( Kullanmayabilirsiniz de. )
Yapılışı:
* Su ,sıvı yağ, yoğurma kabına dökelim.
* İçine mayalarınızı parçalayıp koyalım.
* Yumurtaları, şekeri de koyup elimizle ya da çırpma teli ile karıştıralım.
* 3-4 su bardağı unu, tuzu katıp yoğurmaya başlayalım.
* Kalan unumuzu da yavaş yavaş ekleyerek yumuşak sert olmayan bir hamur yoğuralım.
* İç malzememizi hazırlayana kadar hamurumuz 5-10 dakika bekletip mandalinadan biraz küçük bezeler alıp elimizle biraz açıp içine harcımızı koyup kapatıp elimizde yuvarlayıp tepsimize dizelim.
* Üzerini poşetle örtüp 30 dakika tepsi mayasında bekletelim.
*Tepsi mayamız gelince fırınımızı 190-200 derecede ısıtıp yumurta sarısı çörek otu susam serpip kızarana kadar 15-20 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.